365 dagen Kerstmis


Het klinkt als een fout kerstnummer dat het 365 dagen per jaar Kerstmis moet zijn. Toch ben ik het er wel mee eens! Vind ik de kerstversiering zo leuk of ben ik stiekem dol op de hele dag kerstliedjes horen? Nee dat is het niet - misschien stiekem wel een klein beetje - maar er is een andere reden: de gastvrijheid.

Waar je ook komt: restaurants, kledingwinkels, hotels, supermarkten. Overal is het personeel extra gastvrij. Hoe komt dat? Zijn de gasten/klanten zelf al extra vrolijk? Komt het door de kerstversiering of ligt het aan het kerstmuziekje op de achtergrond? Ik weet niet goed wat de reden is. Het is tenslotte voor veel bedrijven de drukste tijd van het jaar, terwijl het niet ten koste gaat van de gastvrijheid over het algemeen. Ik vermoed dat de decembermaand een gevoel naar boven brengt van oprechte klantvriendelijkheid en gastvrijheid bij het personeel. Dat is iets moois wat ik het liefst elke dag van het jaar wel wil zien!

Merk jij dit ook in de decembermaand? Ik lees graag jouw reactie die je onderaan de pagina achter kunt laten. Kun jij daarnaast ook antwoord geven hoe de gastvrijheid zo goed kan zijn in deze maand?

Deze blog is tevens de laatste blog van 2015 en ik geef jou daarom graag mijn digitale kerstkaart:


0 reacties :

Een reactie posten