Gastvrijheid voor dieren


Je wilt op vakantie gaan, maar dat is lastig: je hebt een hond. Zelf heb ik geen huisdieren, maar ik kan mij voorstellen dat als je een weekendje weg wilt of op vakantie gaat, dat je dan graag je huisdier meeneemt. Vandaag op dierendag besteed ik mijn blog aan de combinatie van gastvrijheid en dieren. Gastvrijheid gaat namelijk verder dan alleen gastvrij zijn naar mensen, maar ook naar dieren.

In Nederland zijn er al verschillende hotels die hier op inspelen door middel van een speciaal arrangement. Landgoed De Holtweijde heeft bijvoorbeeld een Kwispel Arrangement waar er bij ontvangst een bakje water is voor de hond, hondenbrokken in de ochtend, een hondenkussen en een "doggiebag" met een kluifje. Daarnaast ligt er op de kamer een wandelroutekaart voor het baasje klaar zodat er een goede wandeling gemaakt kan worden.

Een ander voorbeeld in Nederland is het Van Der Valk Hotel in Den Haag. Hier hebben zij ook een speciaal huisdier arrangement waarbij er een leuk presentje voor het huisdier op de kamer ligt. Daarnaast mag de hond gebruik maken van de speciale "dogwash".

The Milestone Hotel in Londen gaat ook zeer speciaal met dieren om. In dit vijf sterren hotel krijgen honden namelijk een speciaal eigen menu in het restaurant wat door de chef wordt gemaakt. Een menu voor een hond bestaat vooral uit diverse vleesgerechten. Naast een goede maaltijd krijgen huisdieren ook een eigen halsband, speeltje en deken. Al die luxe mag ook zeker wat kosten, want een kamer in het hotel kost gemiddeld al minimaal 350 euro op een goedkope dag.

Zijn jou ook wel eens speciale dingen opgevallen wat zeer gastvrij was voor de dieren? Ik lees graag jouw reactie hieronder om te zien wat voor leuke voorbeelden er wellicht nog meer zijn!

0 reacties :

Een reactie posten