Vierde in de rij, veel chaos erbij


Zekerheid is iets wat iedereen uiteraard graag wil. De Jumbo hanteert zelfs de 7 zekerheden, zodat de klant altijd 100% tevreden is over de supermarkt. Zelf kom ik regelmatig bij de Jumbo, aangezien het voor mij de dichtstbijzijnde supermarkt is, maar ook omdat ik vind dat de Jumbo zeer bewust, tenminste over het algemeen, bezig is met gastvrijheid.

Vanmiddag was het echter weer eens tijd om boodschappen te halen en toen ik in de Jumbo al mijn boodschappen had, liep ik naar de kassa om af te rekenen. Terwijl ik naar de kassa liep, zag ik dat er nog drie mensen op dat moment voor mij naar de kassa liepen. Ik sloot achteraan in de rij en begon het aantal mensen in de rij te tellen. Mensen in de rij te tellen? Heb ik misschien dwang om overal wachtende mensen te tellen? Nee, gelukkig niet. Bij de Jumbo hebben zij namelijk als zekerheid 'vlot winkelen' en daarbij geldt dat als je als vierde wachtende in de rij staat dat je al je boodschappen gratis krijgt.

Ohja trouwens hier zitten wel wat regels aan vast zoals: de persoon die al geholpen wordt bij de kassa telt niet mee, er mag geen plek zijn om bij een andere rij aan te sluiten, er moet nog een kassa eventueel open kunnen en je dient het op tijd aan te geven als je als vierde staat. Desalniettemin ben ik op de hoogte van deze regels en houd ik van een spelletje, oftewel kom maar op met deze spelregels.

Ik telde het aantal personen en ik had echt het idee dat ik als vierde in de rij stond. Ik vroeg aan de kassamedewerker of ik als vierde in de rij stond. Zonder op te kijken, kon hij het mij kort en bondig vertellen: "Nee". Ik keek nog eens verbaasd om mij heen en vroeg aan hem: "Waarom niet dan?", aangezien ik benieuwd was waarom ik dan geen vierde in de rij was. De jongen pakte als eerste zijn oortje waarmee hij al druk bezig was extra kassamedewerkers op te roepen. Na ongeveer tien seconde stond hij op en begon hij wijzend alle klanten bij de twee open kassa's te tellen. Hij ging weer zitten en praatte weer druk via het oortje waarmee het personeel met elkaar in verbinding stond.

Ik werd naar een medewerker gestuurd en die vertelde mij dat ik weer naar de kassamedewerker terug moest. Ondertussen liepen al drie Jumbo medewerkers heen en weer bij de kassa's en praatte al het personeel druk via de oortjes met elkaar. Er leek wel een bom te zijn ontploft, wat een chaos was er in één keer. Dan hoorde ik iemand zeggen dat ik even moest wachten. Ik wachtte... Ik sta achter de kassa's en heb geen idee of er nou iemand bezig was of niet, aangezien niemand mij op de hoogte hield. Toen kwam er iemand naar mij toe en vertelde mij dat ze de camerabeelden aan het bekijken zijn en dat ik bij de servicebalie kon wachten. Gelukkig, er was duidelijkheid en ze waren bezig.

Terwijl ik bij de servicebalie stond te wachten, besefte ik in eens wat een chaos ik net had veroorzaakt door aan te geven vierde in de rij te zijn. Al het personeel was in eens in rep en roer en het leek wel alsof het luchtalarm was afgegaan. Na ongeveer vijf minuten kwam een medewerkster van de Jumbo mij vertellen dat ik helaas niet de vierde wachtende in de rij was, doordat er bij de andere rij nog één iemand had moeten staan. Ik hou van spelletjes en daar horen spelregels bij en daarom neem ik uiteraard mijn verlies. De medewerkster bood mij nog een bosje bloemen aan en vond het vervelend dat ik zo lang moest wachten. Erg aardig!

Het is wel jammer dat er zo'n chaos bij het personeel ontstaat zodra iemand zegt vierde in de rij te staan, echter vind ik dat de Jumbo het zeer netjes heeft afgehandeld. Tenslotte staat niet in de openbare spelregels dat als een klant niet goed telt, dat hij/zij een bosje bloemen hoort te krijgen. Erg loyaal van de Jumbo en de medewerkster bood ook gemeend haar excuses aan voor het lange wachten. Iets gemeend zie je niet vaak meer, hooguit dat het gemeen is, maar dat is dan weer gemeend zonder d.