Welkomstdrankje

We vinden het allemaal fijn als we ons ergens echt welkom voelen en ook nog eens een welkomstdrankje krijgen! Een welkomstdrankje kan hartstikke leuk zijn, echter wanneer het personeel jou niet het welkomstgevoel geeft bij een welkomstdrankje is het welkom alsnog niet compleet. Het glas en de fles wordt soms nog net niet in je handen gedrukt. Een welkomstdrankje is juist een mooie kans om te zorgen dat er een positief aandachtsmoment is met de gasten om ze naast het welkomstdrankje ook persoonlijk welkom te laten voelen. Het heet tenslotte een welkomstdrankje en niet een ik-heb-liever-niet-dat-u-hier-bent-drankje.

Het welkomstdrankje is één van de factoren van de eerste indruk. Wie kijkt er nou niet of het glas schoon is en of de bediening vriendelijk is? Daarnaast kijken we uiteraard ook naar wat het welkomstdrankje is. Schenk je het standaard huisaperitief, een glas champagne of ga je op de creatieve tour voor je welkomstdrankje?

Foto door: Puur* Events
Een enorm leuk voorbeeld is een welkomstdrankje in bijvoorbeeld een reageerbuisje. Zo was ik laatst bij de opening van een ziekenhuis waarbij alle gasten een reageerbuisje kregen met een geel welkomstdrankje. Hartstikke leuk om zo creatief met je welkomstdrankje om te gaan en om in te spelen op het moment!

Een welkomstdrankje is voor veel gasten een moment van geluk en het is daarom de moeite waard om er over te schrijven op social media. Op Twitter vond ik tweets die duidelijk aangeven dat een welkomstdrankje een goede reden is voor gasten om een positieve of misschien wel een negatieve tweet te sturen. Het is dus de tijd waard om goed over je welkomstdrankje na te denken. Gebruik de leuke reageerbuisjes als voorbeeld en probeer ook zo'n leuk en creatief welkomstdrankje te verzinnen!