5 redenen waarom Maastricht gastvrij is

1. Terrasjes en sterrenrestaurants
Iedere stad heeft terrasjes en in veel plaatsen zijn ook sterrenrestaurants te vinden. Waarom is dit in Maastricht dan zo speciaal? In Maastricht is het de combinatie van de culinaire hoogstandjes, de veelzijdigheid van de terrassen en de gemoedelijkheid van de Maastrichtenaren dat restaurants hier extra gastvrij zijn. Wat betreft het culinaire aspect zien wij stiekem ook nog genoeg restaurants met een kip-saté op het menu en ach, daar hebben we stiekem allemaal wel eens zin in, toch? 

Om precies het gevoel op deze terrassen en restaurants te ervaren met culinaire waarde, kan ik je van harte aanraden om eens bij Beluga, Château Neercanne of Tout à Fait langs te gaan. Geweldige zaken (zonder kip-saté op het menu)!

2. Hospitality guides

Het valt mij op dat veel steden proberen om op hun eigen manier gastvrij te zijn. De ene stad maakt een nieuwe app, de ander probeert het met nieuwe bewegwijzering, maar wat is nou een echt goede manier voor gastvrijheid? Als je het mij vraagt, vind ik dat Maastricht dit geweldig doet door de stad een gezicht te geven. 

Maastricht zet daarom jongeren in als 'hospitality guide'. Op vele dagen in het jaar staan op zes verschillende plekken in de stad 'hospitality guides' die jou overal mee kunnen helpen. Dat vind ik nou gastvrij!3. Hotel Management School Maastricht
Gastvrijheid en de Hoge Hotelschool zijn een uitstekende match. Één van de plaatsen waar een Hoge Hotelschool staat, is in Maastricht. Hier is de Hotel Management School Maastricht waar studenten al meteen leren wat gastvrijheid is. De studenten maken de stad weer een stukje gastvrijer en de stad helpt hen weer een handje met wat gastvrijheid is. De studenten in Maastricht hebben ook een eigen Teaching Hotel, waar eerstejaars studenten werken om de praktijk te ervaren. Een bron van gastvrijheid kunnen we wel zeggen.

4. Het internationale karakter

Soms als ik door Maastricht loop dan kan het lang duren voordat ik iemand Nederlands hoor praten. Je hoort veel Engels, Duits en Frans. Totdat je weer op het Vrijthof bent en de Nederlanders weer hoort. Ik hoef vast niet uit te leggen dat door de ligging van Maastricht er een internationaal publiek komt. Naast alle buitenlandse buren zijn er ook veel internationale studenten. Deze combinatie van dit alles zorgt er voor dat Maastricht enorm internationaal is. 

Mensen die in Maastricht werken, zijn hier inmiddels zo aangewend dat zij ook de gastvrijheid naar alle nationaliteiten waar kunnen maken. Niet dat gestotter door taalbarrières, maar gemakkelijk switchen van taal. Dat zou toch eigenlijk overal zo horen?

5. Maastricht verrast

Een paar dagen geleden vond ik online dit recente filmpje uit Maastricht. In dit filmpje laat de stad zien wat gastvrijheid is. Werkelijk waar, het is geweldig om te kijken! Unexpected hospitality!Vind jij dat ik een belangrijke reden ben vergeten, laat dan hieronder in een reactie weten wat nog een toevoeging kan zijn aan dit lijstje.

1 opmerking :

  1. Hallo Cas, leuk dat je over gastvrijheid schrijft! En ook vooral het internationale karakter van Maastricht noemt. We zullen naar je blog verwijzen via onze nieuwe Facebook pagina www.facebook.com/lifeinmaastricht dat in het Engels over de stad Maastricht en haar diverse bewoners bericht. Kom vooral eens kijken, groet, redactie Life in Maastricht

    BeantwoordenVerwijderen