Hashtag gastvrijheid #1


#gastvrijheid #1
 
#cappuccino #genieten #goedemorgen, er zijn genoeg hashtags mogelijk om je bericht op social media meer vorm te geven en beter gevonden te worden. Ik vind #gastvrijheid altijd erg leuk en hier zoek ik regelmatig op om leuke berichten te lezen. Een selectie van deze berichten met de hashtag gastvrijheid deel ik graag met jou!

Een foto die is geplaatst door ACDB (@anneclairedebreij) op

Tot ziens!
Oké oké.. Het is inmiddels een tikkeltje achterhaald, maar toch kan dit nog steeds enorm verrassend zijn. Ik vind het zelf altijd erg leuk om te zien als ik ergens wegga en ik kan het bord wel waarderen. Het blijft ten slotte dat extra stukje aandacht wat je krijgt. Het leukste vind ik als er een klein grapje in het bord zit waardoor je de parkeerplaats afrijdt met een glimlach op je gezicht.


Een foto die is geplaatst door qb Hospitality (@qbhospitality) op

Smile :)

'Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd' & 'lach en de wereld lacht terug' zijn spreuken die vrij bekend zijn en die jij en ik eigenlijk niet meer kunnen horen, toch? Toen ik deze nieuwe tekst tegen kwam, was ik blij verrast! Een lach maakt iedereen veel leuker. Het bedrijf Mwah is de bedenker van deze tekst en via hun site kun je zelfs dit als t-shirt bestellen. Leuk als cadeautje voor iemand die soms iets meer mag lachen?


Een foto die is geplaatst door Nam Chun Melis (@ncmelis) op

De auto is te gast
Het concept van een fietsstraat vind ik een goed concept. Meer veiligheid voor de fietsers en de mensen meer motiveren om met de fiets te gaan. Namens de stad vind ik dit een mooie manier van gastvrijheid voor de fietsers.

De politie op social media
Zelfs in 2015 blijf ik het bijzonder vinden dat een onderdeel van het werk van een wijkagent is om te Twitteren. Wijkagent Wilco Berenschot heeft momenteel op Twitter ruim meer dan 8000 volgers en wordt gezien als een vriend in zijn wijken in Rotterdam. Hoe geweldig is het is om de gastvrijheid van deze familie naar Wilco Berenschot, de wijkagent, te zien! De politie op social media zorgt duidelijk voor binding met de burgers!Betalen voor het toilet?
Wel of niet betalen als de gast niks heeft besteld en toch naar de toilet wilt gaan? Het blijft een vraag. De tekst op dit bord speelt hier grappig op in en is een leuke blikvanger. Een creatieve manier van opvallen vind ik! Het heeft niet direct te maken met gastvrijheid, maar het is eerder humoristisch en dat kan tenslotte ook belangrijk zijn in bijvoorbeeld een restaurant. We houden toch allemaal van een ober die in een restaurant een grapje tussendoor maakt? ;)


Zie jij de komende tijd iets wat het delen waard is op social media en wat te maken heeft met gastvrijheid? Vergeet niet te delen met de #gastvrijheid en misschien kies ik voor de volgende blog met hashtag gastvrijheid wel jouw bericht. Hoe vind jij de bovenstaande berichten? Je kunt hieronder een reactie achterlaten, want ik hoor graag jouw mening.

1 opmerking :

  1. Twitterende wijkagenten zijn geweldig! En verder... goed dat je aandacht besteedt aan gastvrijheid. Het lijkt vaak een ondergeschoven kindje (en we accepteren het ook maar met elkaar).

    BeantwoordenVerwijderen