Deventer Horeca Challenge


Een tijdje geleden zat ik nog te denken dat het ideaal zou zijn als er een wedstrijd of verkiezing bestond waarbij er puur gekeken zou worden naar gastvrijheid en niet naar bijvoorbeeld gezelligheid zoals waarover ik laats een blog schreef.

Inmiddels is er in Deventer een Horeca Hospitality Challenge gaande waarbij allerlei restaurant kunnen deelnemen om zo te strijden voor de titel van de meest gastvrije horecazaak van Deventer.

Ik kwam hier achter doordat ik een tijdje terug uit eten was in Deventer. Bij het afrekenen aan de kassa kregen wij een visitekaartje overhandigd waarmee wij, door de link die er op stond, online het restaurant konden beoordelen. De dame uit de bediening legde ons uit dat het restaurant mee doet aan de Deventer Horeca Challenge en dat zij hopen dat de gastvrijheid in orde was en als er tips waren dat wij die ook zeker online mochten invullen.

Volgens mij is deze wedstrijd een uitstekend initiatief. De werknemers in de horeca worden meer bewust van de gastvrijheid en krijgen tenslotte waardevolle feedback van de gasten. Wat leuk is om te zien, is dat de mensen uit de bediening niet alleen maar snel bezig zijn met afrekenen, maar je daadwerkelijk met een fijn gevoel de zaak uit willen laten gaan. In plaats van dat je weer eens met een pinbonnetje in je handen staat die je niet nodig hebt, wordt er nu gevraagd of je deze wilt. Uiteraard is dat omdat er gehoopt wordt op goede feedback. Dat zien we stiekem allemaal wel. Toch denk ik dat de extra gastvrijheid blijft hangen en dat ook de mensen uit de horeca na deze wedstrijd extra gastvrij zullen blijven omgaan met de gasten aangezien zij hebben gemerkt hoe fijn dit voor iedereen is!

Inmiddels is de winnaar van de maand mei bekend gemaakt. Dit is het Sandton IJsselhotel in Deventer geworden, waar ik tevens zelf een paar jaar geleden nog in de bediening heb gewerkt. Van harte gefeliciteerd, IJsselhotel! De komende drie maanden zal er elke maand een winnaar zijn, wat bepaald wordt door de hoogste maandscore. Over drie maanden zal er gekeken worden wie uiteindelijk de beste score heeft en deze zaak zal de ultieme winnaar zijn van de Deventer Horeca Challenge.

Ben je zelf in Deventer binnenkort? Dan is het zeker leuk om naar een restaurant te gaan die mee doet aan deze challenge om zelf ook even in de jury te kunnen zitten. Woon je niet in de buurt van Deventer? Binnenkort komt de Horeca Hospitality Challenge naar meer steden in Nederland, dus wellicht ook bij jou in de buurt! Wat vind jij van de deze wedstrijd, is het een mooi initiatief voor de Nederlandse horeca? Je kunt hieronder reageren, want ik hoor graag jouw mening.

0 reacties :

Een reactie posten