4 hotels om te slapen als een koning

Heb jij er eens over nagedacht hoe het is om koning te zijn? Het lijkt mij geweldig om als koning in een prachtig kasteel te wonen en te slapen. Ik heb daarom eens uitgezocht in wat voor kastelen en bijzondere locaties je in Nederland kunt overnachten.

Deze selectie van hotels deel ik graag met jou en tevens kijk ik of je qua gastvrijheid ook als een koning wordt behandeld volgens de recensies van de gasten die ik online kan vinden.


1. Château St. Gerlach

Het historische landgoed is gelegen in Zuid-Limburg en is een echte aanrader. Château St. Gerlach is een luxe kasteelhotel waar ook op culinair gebied genoten kan worden. Ik ben hier zelf al enkele malen te gast geweest en geniet hier altijd.

Op Tripadvisor staat het hotel in de ranking op nummer 2 van de 54 hotels in Valkenburg. Een eervolle plaats met veel lovende recensies. Ik vermoed dat het niet lang zal duren totdat dit hotel de nummer 1 van Valkenburg zal worden op Tripadvisor.


2. Van der Valk Kasteel TerWorm

Kasteel TerWorm is een karaktervol kasteel uit de 14e eeuw met pachthoeve. "Gastvrijheid met een thuisgevoel gekoppeld aan culinair genieten staan bij ons hoog in het kasteelvaandel." Ik vind de geschiedenis van een gebouw zoals een kasteel altijd enorm leuk. Op de website van het hotel laten zij graag door middel van foto's en verhalen de geschiedenis van dit kasteel zien.

Het hotel heeft op haar eigen website een pagina waar alle reviews van de gasten te lezen zijn. Met een gemiddelde score van een 8,9 uit 210 reviews is te zien dat ook in dit hotel je als een koning behandeld wordt. De gastvrijheid van de medewerkers wordt vaak als een pluspunt genoemd en daar word ik altijd erg blij van als ik dat hoor!


3. Buitenplaats Vaeshartelt

Aan de rand van Maastricht ligt Buitenplaats Vaeshartelt. Het hotel beschikt over maar liefst 84 slaapkamers die sinds 2014 geheel zijn gerenoveerd. Slaapkamers? Ja, slaapkamers. Het hotel noemt het geen hotelkamers, maar slaapkamers. De functie van een hotelkamer is tenslotte om te slapen en daarom heeft het hotel overbodige zaken zoals grote kasten en zitjes weg gelaten.

Het hotel staat op Tripadvisor nummer 5 van de 39 hotels in Maastricht en scoort maar liefst 4 van de 5 sterren op basis van 440 beoordelingen momenteel. Op alle reviews die gegeven worden krijgt de gast ook nog een reactie van het hotel om de gast te bedanken voor het verblijf en de review.


4. Landgoed Duin en Kruidberg
Als laatste hotel heb ik eens geen hotel in Limburg gekozen. Landgoed Duin en Kruidberg ligt op steenworp afstand van Amsterdam en Haarlem. Dit authentieke landhuis kent een rijke geschiedenis en tegenwoordig zitten hier 75 hotelkamers in. De foto's zien er in ieder geval schitterend uit en ik zou hier zeker nog eens willen overnachten.

In de ranking van Tripadvisor is het hotel nummer 1 van de 3 hotels in Santpoort-Noord. Op basis van 250 beoordelingen hebben zij maar liefst een 4,5 ster van de 5 sterren. Alle gasten zijn zeer enthousiast en ook hier schrijft het hotel een bedankje voor het schrijven van een review.

Wat vind jij van deze 4 hotels? Wil jij hier ook wel eens graag slapen en weet jij nog leuke kasteelhotels die ik moet weten? Laat het weten in een reactie hier onder, want ik hoor graag van jou.

0 reacties :

Een reactie posten