Man Bijt Hond & gastvrijheid


"Heeft u al gegeten?" en "Mogen wij even aanschuiven om de dag door te nemen?" waren wat van die vragen van de verslaggever in het programma Man Bijt Hond waarbij er bij de gewone burger aangeschoven werd om de dag door te nemen.

Mocht je het nog niet gehoord hebben: Man Bijt Hond stopt. Ik vond het zelf altijd een vermakelijk programma om te kijken, waarbij ook de gewone Nederlander eens te zien was. Waarom ik een blog over een TV-programma schrijf? Of dat iets met gastvrijheid heeft te maken?

Uiteraard! Man Bijt Hond is een perfect voorbeeld van: hoe gastvrij de Nederlandse burger is. Er wordt aangebeld en plotseling staat er een vreemde man voor je deur met een cameraploeg die vraagt of je al hebt gegeten en of zij mogen aanschuiven. Zo goed als alle mensen stemmen in en het hele team van Man Bijt Hond mag het huis betreden. Het huis is waarschijnlijk niet opgeruimd en de bewoner heeft een iets te grote comfortabele trui aan, toch laat de bewoner het hele team binnen. Elke doordeweekse dag was dit een mooi stukje gastvrijheid van de gewone Nederlandse burger op de televisie. Ik vind daarom ook dat Man Bijt Hond terug moet komen en jij kan daar bij helpen!

Oh guttegut, jij moet nu nog wat doen ook om het programma terug te krijgen. Er is namelijk een crowdfunding actie gestart waar ook jij geld voor kan doneren. De bedoeling is om Man Bijt Hond op het internet een tweede leven in te blazen. Als het bedrag wordt gehaald zal Man Bijt Hond online verder gaan! Kijk op: redmanbijthond.nl voor meer informatie en om een donatie te plaatsen. Als je donatie groot genoeg is, krijg je zelfs als het doel gehaald wordt een Man Bijt Hond mok of een badlaken.

Hoe denk jij over Man Bijt Hond en ben jij zo gastvrij om de deur open te doen als de cameraploeg voor jouw deur staat? Ik hoor graag jouw mening hierover in een reactie hieronder.

0 reacties :

Een reactie posten