Toerist in eigen stad

De hotels in jouw eigen stad zijn je vast wel eens opgevallen, maar je hebt er waarschijnlijk nog nooit geslapen. Waarom zou je tenslotte ook, want je hebt zelf een bed thuis? De Hotelnacht dacht daar anders over en startte een initiatief om te zorgen je toerist in je eigen stad bent.


Afgelopen weekend, zaterdag 16 januari, sliepen er maar liefst tienduizend mensen in een hotel in hun eigen stad. Een dag als toerist in je eigen stad. Enorm leuk en ook nog eens voor een zeer voordelige prijs! Zelf woon ik in Maastricht en ook hier in het verre zuiden van het land - jaja zelfs hier - is de Hotelnacht mij niet ontgaan. In heel het land deden er 75 hotels mee en hier in Maastricht waren dit onder andere: het Kaboom Hotel, het Townhouse Hotel en Hotel Trash Deluxe. Dit zijn hotels die anders zijn dan 'standaard' en waar het met de gastvrijheid in ieder geval goed zit. Voor de verandering eens geen onpersoonlijke lobby's en hotelkamers die allemaal op elkaar lijken. ;-)

Naast de hotelovernachtingen waar gasten de gastvrijheid van een hotel in de eigen stad konden ervaren, waren er ook verschillende evenementen georganiseerd. Zo had het Kaboom Hotel een DJ in de lobby en kon je in het Townhouse Hotel onder het genot van een gin-tonic luisteren naar een singer-songwriter. Enorm gezellig en een leuke manier van de hotels om hun gastvrijheid te laten zien!

Voor dit jaar zit de Hotelnacht er helaas weer op, maar volgend jaar komt de Hotelnacht weer terug! Ik raad je zeker aan om volgend jaar te overnachten tijdens de Hotelnacht om als toerist op vakantie te zijn in jouw eigen stad. Wat vind jij van de Hotelnacht en lijkt het jou leuk om hier aan mee te doen? Ik lees graag jouw reactie hieronder in de reacties.

0 reacties :

Een reactie posten