De toiletjuffrouw


12 februari 2016 zal de boeken in gaan als een historische dag. Nederland is in shock. La Place stopt met de toiletjuffrouwen! Oké, het zal nog mee vallen met hoe historisch dit moment zal zijn, maar toch barst de bom op social media in ieder geval los.

La Place wordt door de overname onderdeel van de supermarktketen Jumbo en zij vinden dat de toiletten voor iedereen gratis moeten zijn. Een zeer gastvrije zet van de Jumbo! Tenslotte zit er in een restaurant normaal ook niemand bij de toiletten om te zorgen dat je betaalt voor je toiletbezoek.

Of... is het juist een slechte zet voor de gastvrijheid? Als gast heb je niet meer een praatje en een persoonlijk moment met de toiletjuffrouw. Ik vind het een gemiste kans om de toiletjuffrouwen om te toveren tot echte La Place ambassadeurs. De toiletjuffrouw kan dan zelf een praatje starten door vragen te stellen over wat de gasten aan het eten zijn en of alles bevalt bijvoorbeeld. Een leuke actie zou bijvoorbeeld zijn dat de toiletjuffrouwen standaard de La Place kortingsbonnen hebben, die zij na een toiletbezoekje geven.

Genoeg mogelijkheden met de toiletjuffrouwen in ieder geval als je creatief denkt. Ik zou daarom de toiletjuffrouw houden en inzetten als een unique selling point. Ik zou het toiletbezoek wel gratis houden, maar als La Place zijnde zorgen dat er een schoteltje staat met een standaardtekst dat het de gasten vrijstaat om een fooi te geven aan de toiletjuffrouw. Iedereen blij lijkt mij? ;)

Hoe reageert twitterend Nederland?

Gasten vinden het normaal om er voor te betalen en vinden een kleine bijdrage niet erg is de conclusie. De toiletten zijn tenslotte altijd erg schoon. Ik zeg: hou de toiletjuffrouw en kijk naar een creatieve manier hoe je hier een draai aan kunt geven, dat het als bedrijf rendabel is om de toiletjuffrouwen te houden.

Wat vind jij van de toiletjuffrouwen en het besluit van de Jumbo? Ik ben benieuwd naar jouw reactie, laat die gerust hieronder achter.

1 opmerking :

  1. Ik heb zelf drie jaar bij de La Place in Assen gewerkt en daar waren de mensen dol op de toiletjuffrouw. Vooral omdat zij met het geld de voedselbank en verschillende goede doelen steunde. Daar wilde ze zelfs graag de 25 cent voor betalen.

    BeantwoordenVerwijderen